Zemiakovo-citrónová polievka s poľníčkovým pestom (fotorecept)
02.04.2014 10:22
Suroviny
- 2 PLolej slnečnicový
- 4-5 ks (väčšie)zemiaky
- 1 ks (menšia)cibuľa
- 800 mlvývar zeleninový
- 1-2 PLšťava citrónová
- 2 ČLkôra citrónová
- korenie čierne mleté
- 4 PLjogurt
- soľ
2
porcie

porcie
10
minút
príprava

minút
príprava
17
minút
tepelná úprava

minút
tepelná úprava
Postup prípravy receptu
Suroviny na polievku.
Očistené a nakrájané zemiaky a cibuľu si dve minúty opražíme na oleji. Následne ich zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme čierne korenie a soľ, a 15 minút na miernom plameni prikryté povaríme.
Po uplynutí času varenia pridáme citrónovú kôru a polievku zmixujeme na pyré. Následne ešte dochutíme soľou, čiernym korením ak treba a ochutíme citrónovou šťavou, premiešame. Pridáme aj jogurt a opäť dobre zamiešame.
Podávame s poľníčkovým pestom.