Polievka z oranžovej tekvice

02.04.2014 10:34

Suroviny:

polovica väčšej oranžovej tekvice, 1 liter vývaru, 1 lyžica kari, olej, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, malá čili paprička, čerstvý zázvor, soľ, čierne korenie, 1 dl sladkej smotany

Tekvicu rozrežeme na mesiačiky, rozložíme ich na plech, zľahka posolíme, posypme čiernym korením, pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na maxime asi 20 minút. Medzitým si na oleji osmažíme nasekanú cibuľu, cesnak, čili, karí a trošku nastrúhaného zázvoru. Pridáme kúsky opečenej tekvice, ktorú sme zbavili šupiek, zalejeme vývarom a privedieme k varu. Prilejeme smotanu a všetko dobre premixujeme ponorným mixérom. Pri servírovaní polievku pokvapkáme sladkou smotanou a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Poznámka

Množstvo tekvice regulujeme podľa množstva polievky, ktorú chceme mať, polievka hustne počas varu.