Lístkové cesto s paradajkami a mozzarellou

02.04.2014 11:22

Nákupný zoznam

1 plát lístkového cesta Belbake

hladká múka Castello na posypanie

1 vajce

1 paradajka

soľ Castello

1 mozzarella Lovilio

1 strúčik cesnaku

1 lyžica čerstvej nasekanej bazalky

2 lyžice olivového oleja Primadonna

Ako na to?

úroveň: jednoduchý porcie: 8 čas: 30min

Plát lístkového cesta rozložíme na pomúčenú dosku a nakrájame na 8 štvorcov. Štvorce poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme vyšľahaným vajcom. Všetky štvorce popicháme na niekoľkých miestach vidličkou a vložíme do rúry vyhriatej na 230 °C asi na 10 minút, kým sa neopečú do zlatista.

Medzitým nakrájame paradajky na plátky, osolíme a necháme odstáť. Po 10 minútach šťavu z paradajok zlejeme.

Mozzarellu nastrúhame nahrubo. Posypeme ňou každý štvorec cesta. Na vrch poukladáme plátky paradajok. Strúčik cesnaku pretlačíme a bazalku nasekáme nadrobno. Obe prísady premiešame s olivovým olejom a zmesou potrieme paradajky. Vložíme späť do rúry a pečieme asi 10-15 minút, kým okraje cesta nie sú zlatohnedé.