Krémová tekvicová polievka
02.04.2014 11:13
Nákupný zoznam
1 kg tekvice Hokkaido
1 mrkva
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja Luccese
3 poháre kuracieho vývaru
morská soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
4 lyžice kyslej smotany Pilos (18%)
Ako na to?
úroveň: stredný porcie: 4 čas: 50min
Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v hrnci na troche olivového oleja asi 3 minúty. Potom zeleninu zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou domäkka.
Na záver polievku rozmixujeme dohladka a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Pred podávaním ozdobíme lyžicou kyslej smotany.