Krémová tekvicová polievka

02.04.2014 11:13

Nákupný zoznam

1 kg tekvice Hokkaido

1 mrkva

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice olivového oleja Luccese

3 poháre kuracieho vývaru

morská soľ v mlynčeku Kania

čierne korenie v mlynčeku Kania

4 lyžice kyslej smotany Pilos (18%)

Ako na to?

úroveň: stredný porcie: 4 čas: 50min

Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v hrnci na troche olivového oleja asi 3 minúty. Potom zeleninu zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou domäkka.

Na záver polievku rozmixujeme dohladka a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Pred podávaním ozdobíme lyžicou kyslej smotany.

 


Tvorba web stránok zdarma Webnode