Cícerová polievka

02.04.2014 10:29

Suroviny:

120g suchého cícera, 120g jačmenných krúp, 60g slaniny, 100g cibule, 1 l kuracieho vývaru, 1 lyžica jablkového octu, soľ, korenie

Cícer i krúpy necháme odstáť cez noc vo vode. Na druhý deň cícer uvaríme. Krúpy varíme vo vývare a po dovarení uvarený cícer pridáme ku krúpom. Slaninu i cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na pánvičke dozlatova. Potom pridáme do polievky. Necháme prejsť varom a chvíľu varíme. Nakoniec pridáme ocot, osolíme a okoreníme polievku podľa chute. Podávame posypané pažitkou alebo petržlenovou vňaťou.

Poznámka

Jablkového octu sa nebojte, dáva polievke takú jemnú príchuť údeného mäsa.