Bryndzová polievka so smotanou

02.04.2014 10:28

Suroviny:

500 g zemiakov, 1 cibuľa, 250 g bryndze, 1 domáca klobása, celá rasca, soľ, pažítka alebo bazalka na ozdobenie

Najprv si pripravíme suroviny: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Klobásu nakrájame na kolieska (klobásu môžeme aj ošúpať tak, že ju na chvíľu namočíme do studenej vody).
Zemiaky dáme spolu s cibuľou a lyžičkou rasce variť do studenej vody. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. Po 10 minútach varenia do polievky vložíme klobásu.
Bryndzu dobre rozmiešame s malým množstvom vody z polievky a vlejeme ju späť do hrnca. Za stáleho miešania necháme polievku ešte raz prevrieť a podľa chuti osolíme.
Pred podávaním ozdobíme nasekanou pažítkou alebo bazalkou.
Dobrú chuť...