Baklažánové roládky s fetou a salámou

02.04.2014 11:23

Nákupný zoznam

  • 1 veľký zrelý baklažán
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Luccese
  • 1 syr balkánskeho typu Pilos
  • 1/2 červenej papriky (alebo 1 čili paprička)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 50 g labužníckej salámy Dulano
  • čerstvý tymian
  • 1 strúčik cesnaku

Ako na to?

úroveň: jednoduchý porcie: 6 čas: 30min

Príprava

Baklažán umyjeme a osušíme. Pozdĺžne ho nakrájame na tenké plátky, posypeme soľou a necháme odstáť (soľ vytiahne z baklažánu horkosť). Potom plátky baklažánu opatrne osušíme papierovou utierkou a opečieme na grilovacej panvici na troche olivového oleja.

Syr roztlačíme vidličkou, pridáme 1-2 lyžičky olivového oleja, nadrobno nasekanú červenú papriku, roztlačený strúčik cesnaku a salámu nakrájanú na malé kocky. Dôkladne premiešame. Potom pridáme 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate a lyžicu nasekaného tymianu. Nakoniec ochutíme soľou a čiernym mletým korením.

Na vychladnuté plátky baklažánu natrieme náplň, zvinieme do tvaru roládky a spojíme špáradlom. Pred podávaním dobre vychladíme v chladničke.